index     kalender     koncertberichten     on the road     kijkje-kiekje     kolofon

 

Koncertkalender
april

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 6 april 2004 om 20u.

Kristoff K.Roll


Kristoff K. Roll brengt teater met klank als hoofdfiguur. Dit Franse duo van Carole Rieussec en Jean-Christophe Camps heeft een bijna sensuele voorliefde voor pure, onbewerkte geluiden die hoogstens versterkt worden. "La bohemia electrónica nunca muere" is een live gebrachte geluidsmontage bij teksten over de Zapatistische opstand in het zuiden van Mexico. Het geheel is een persoonlijk portret van het verzet tegen de neo-liberale wereldorde.

 

Dinsdag 20 april 2004 om 20u.

<M&M>


De maandelijkse dialoog tussen muzikanten en geavanceerde technologie. Komponisten, performers en muzikanten als Kristof Lauwers, Moniek Darge, Sebastian Bradt, Emilie De Vlam, Barbara Buchowiec en Godfried-Willem Raes experimenteren voortdurend met nieuwe stukken en technieken en laten het muzikale resultaat hiervan tijdens de koncerten op het publiek los. Wees gerust, het blijft allemaal ongevaarlijk maar gelukkig ook onvoorspelbaar en verrassend!

 

Dinsdag 27 april 2004 om 20u.

Makiko Goto (JP) - koto


Wat de piano is voor de Westerse klassieke muziek, is de koto voor de Japanse traditionele muziek. Gedurende de voorbije eeuwen bouwden Japanse komponisten een enorm repertoire op voor dit cither-instrument. De koto-meesteres Makiko Goto laat horen dat deze muziektraditie verder vernieuwd wordt door Japanse en Duitse komponisten zoals Toshio Hosokawa en Gerhard Stäbler. Deze hedendaagse werken worden afgewisseld met klassieke komposities uit de 17de en 19de eeuw.

 

 

Vooruitblik:

  • 4, 5, 6 mei: festival met recent werk van jonge experimentele muzikanten uit Vlaanderen.
  • woensdag 19 mei: <M&M> ensemble performance van muziekrobots en live muzikanten.
  • donderdag 27 mei: Champ d'Action speelt werk van Orm Finnendahl & Karlheinz Essl
  • dinsdag 22 juni: Heather O'Donnell (piano) Charles Ives memorial

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaamderen en Stad Gent.