index     kalender     koncertberichten     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
maart

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

donderdag 4 maart om 20u.

Tom Johnson (VS)


De schoonheid van wiskundige verhouding uitgedrukt in klanken. Dat is wat deze Amerikaanse minimalistische kunstenaar al jaren bezielt. Een installatie met metalen staven die aan slingers bevestigd zijn, is de nieuwe veruitwendiging van deze eeuwenoude droom. Terwijl Tom Johnson deze installatie bespeelt, laat hij de verschillende ritmes van deze slingers met elkaar een gesprek aangaan.

En voor de vroege vogels onder ons: Lezing Tom Johnson
Donderdag 4 maart om 8:30u.
St. Lucas, Zwarte Zusterstraat 34, 9000 Gent

 

woensdag 10 maart om 20u.

Barbara Buchowiec


Het "Klinkend Schilderij" van Barbara Buchowiec is een muziekteatrale performance met als basis de interaktie tussen uitvoerder en publiek. Muzikanten, grafische kunstenaars, automaten en publiek staan in voor de uitvoering van dit spektakel en gaan de dialoog aan met elkaar.

 

Zondag 14 maart 2004 vanaf 14u.

De Dag van de Technologie


Meer info op www.dagvandetechnologie.be

 

dinsdag 16 maart 2004 om 20u.

The Barton Workshop (NL/VS)
      & Christian Wolff (VS)


De 70-jarige Christian Wolff is ongetwijfeld één van de monumenten van de Amerikaanse experimentele muziek. Door zijn kontakten met komponisten als John Cage, Morton Feldman, Earle Brown en David Tudor in de jaren '50 ontwikkelde hij een eigen stijl waarin de vrijheid van de uitvoerder en de sociale relaties tussen de muzikanten centraal staan. The Barton Workshop -gespecialiseerd in Amerikaanse experimentele muziek- speelt samen met de komponist zelf een representatief overzicht van zijn oeuvre.

 

dinsdag 23 maart 2004 om 20u.

<M&M> ensemble


Een podium gevuld met muziekautomaten. Dansers die deze automaten doen spelen of live muzikanten die deze muzikale robots doen reageren. Een <M&M> koncert blijft verbazen door de verregaande verstrengeling van muziek en technologie. Ook deze keer zorgen Godfried-Willem Raes, Moniek Darge, Kristof Lauwers en Barbara Buchowiec er voor dat er nieuwe stukken te horen zijn op dit technologisch klankfestijn!

 

 

Vooruitblik:

  • dinsdag 06 april: Kristoff K. Roll (F)
  • dinsdag 20 april: <M&M> ensemble.
  • 4, 5, 6 mei: festival met recent werk van jonge experimentele muzikanten uit Vlaanderen.
  • woensdag 19 mei: <M&M> ensemble performance van muziekrobots en live muzikanten.

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaamderen en Stad Gent.