index     kalender     koncertberichten     on the road     .ko.     kolofon

 

Koncertkalender
februari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

woensdag 11 februari om 20u.

Duo SIC
Elena Andreyev (RU/F) - cello
    & Françoise Rivalland (F) - perkussie


De Grieks-Franse komponist Aperghis is één van de meest gereputeerde namen in het hedendaagse muziekteater. Sinds het begin van de jaren '70 werkt hij aan een oeuvre waarin de hoofdfiguren vaak zowel een instrument bespelen, hun stem gebruiken als akteren. Elena Andreyev en Françoise Rivalland zijn twee veelzijdige muzikantes die al jaren samenwerken met deze komponist. Ze zijn uitstekend geplaatst om deze uitdagende stukken te vertolken.

 

donderdag 19 februari 2004 om 20u.

<M&M> ensemble


In het begin van dit nieuwe jaar gonst het opnieuw van de aktiviteit in het Logos-labo. Twee nieuwe muziekrobots zijn in opbouw: <Trump> (een trompetregister van een orgel) en <Puff> (een "puffend" orgel). Eén van deze twee zal zeker afgewerkt zijn voor het februari-koncert maar welke precies dat blijft een verrassing! Zoals gewoonlijk biedt het <M&M> koncert je een mix van live-performances en interaktieve stukken met de muziekautomaten.

 

donderdag 26 februari 2004 om 20u.

Dominica Eyckmans (B) & Mark Trayle (VS)


Mark Trayle is een muzikale kreativeling die sinds het midden van de jaren '80 met veel plezier sleutelt aan allerlei technologische snufjes. Voor dit koncert gaat het voormalig lid van het legendarische komputerensemble The Hub aan de slag met de credit card-technologie om daarmee klanken te produceren. De gedreven altvioliste Dominica Eyckmans is te horen in solo-werk van Trayle, improviseert met hem en laat ook een eigen kompositie voor viool en tape horen.

 

 

Vooruitblik:

  • donderdag 04 maart: Tom Johnson (VS)
  • dinsdag 16 maart: Barton Workshop & Christian Wolff.
  • dinsdag 23 maart: <M&M> ensemble.
  • dinsdag 06 april: Kristoff K. Roll (F)
  • dinsdag 20 april: <M&M> ensemble.
  • 4 & 6 mei: festival met recent werk van jonge experimentele muzikanten uit Vlaanderen.
  • woensdag 19 mei: <M&M> ensemble performance van muziekrobots en live muzikanten.
  • donderdag 27 mei: Champ d'Action, Orm Finnendahl & Karlheinz Essl.