inhoud   editoriaal   kalender   koncertberichten   newfoundland   een kiekje   kolofon

 

Koncertkalender
Januari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Donderdag 9 januari 2003 om 20u

Erwin Stache (D)


Erwin Stache is een uniek en veelzijdig kunstenaar. Met een ongekende kreativiteit knutselt hij allerlei instrumenten in elkaar. Wasmachinepompen,telefoons, samplers, hevels en elektronika worden op een speelse manier verwerkt in vreemde machines. Zijn muzikaal talent zorgt op het podium voor een opeenvolging van verrassende muzikale acts. Een muziekmaker in de ruimste betekenis van het woord!

 

woensdag 15 januari 2003 om 20u

<M&M> Ensemble


Het maandelijkse klanklabo waarin robots en live-muzikanten met elkaar gekonfronteerd worden. De meer dan tien Logos-automaten zorgen voor het nodige spektakel. Huiskomponisten/technici/muzikanten als Kristof Lauwers, Moniek Darge, Barbara Buchowiec en Godfried-Willem Raes maken dat er ook deze keer veel nieuws te zien en te horen is.

 

donderdag 23 januari 2003 om 20u

Stefano Scodanibbio (IT)


De hedendaagse kontrabas is onlosmakelijk verbonden met de naam van Scodanibbio. Door zijn samenwerking met komponisten als Nono, Cage, Scelsi, Sciarrino en Xenakis wist deze Italiaanse muzikus de grenzen te verleggen van de technische mogelijkheden van de kontrabas. Ook zijn eigen werk getuigt van een systematische zoektocht naar nieuwe klankhorizonten. Een koncert voor wie af wil van het cliché dat de kontrabas een zwaar en log instrument is!

 

dinsdag 28 januari 2003 om 20u

Elektro-akoestisch koncert


Logos zorgt er elk half jaar voor dat het publiek de laatste ontwikkelingen uit de elektro-akoestische muziekwereld kan horen. Meer dan 50 inzendingen uit Europa, Amerika en Azië kwamen bij Logos toe als reaktie op de internationale oproep naar recente elektronische komposities. Komputermuziek, musique concrète, elektronische gedichten en video zorgen voor een koncert met veel afwisseling. Kristof Lauwers staat in voor de spatialisatie over meer dan 8 kanalen.