inhoud   kalender   koncertberichten   newfoundland   een kiekje   kolofon

 

Koncertkalender
december

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 3 december 2002 om 20u

Yannis Kyriakides Group


Geïnspireerd door de klandestiene radiouitzendingen van spionnen tijdens de koude oorlog maakte de Griekse komponist Kyriakides een muziekteaterstuk. Dit verhaal werd vermengd met boodschappen van het orakel van Delphi uit het antieke Griekenland. Het geheel is een koel en statisch relaas over de verborgen wereld van politieke intriges en machtspelletjes. Deze "conspiracy cantata" wordt uitgevoerd door Yannis Kyriakides zelf (elektronika), Ayelet Harpaz en Stephie Büttrich (zang) en Marion Van Tilzer (piano).

 

dinsdag 10 december 2002 om 20u

Toshimaru Nakamura (JP)


Toshimaru Nakamura is één van de markantste figuren uit de Japanse elektronische muziek. Met een absoluut minimum aan middelen (een mengpaneel zonder input) maakt hij kale klankskulpturen die de luisteraar konfronteren met een muzikale leegte. Als geen ander weet hij het uiterste te puren uit een eenvoudig geluid. Wie hem 2 jaren geleden in Logos aan het werk zag samen met Sachiko M. weet welke bezwerende kracht deze Japanse "elektronikagigant" bezit.

 

donderdag 19 december 2002 om 20u

<M&M> Ensemble


Binnen het Belgische muziekleven valt M&M onmiddellijk op door zijn unieke formule. Uitvoerders zijn hier tegelijkertijd komponisten, improvisatoren en technici. Op deze manier slaagt het ensemble er in om een voortdurende wisselwerking te kreëren tussen technologische en artistieke vernieuwing. De muzikale robots -ontworpen door artistiek leider Godfried-Willem Raes- zorgen zoals bij de vorige M&M koncerten voor het nodige spektakel!

 

DONDERDAG 28 december OM 20 UUR

CALL FOR WORKS


Tijdens de zomer lanceerde Logos een wereldwijde "call for works" voor elektro-akoestische stukken. De reaktie was zeer groot waardoor we bij Logos overladen werden met nieuwe CDs. Meer dan 50 komponisten stuurden ons recent werk op. De inzendingen waren afkomstig uit landen als Argentinië, Mexico, Canada, Frankrijk, Duitsland,...
Opvallend veel komponisten die in Engeland of Italië werken, gaven gehoor aan deze "call for works". De absolute rekordhouder evenwel -toch wat het aantal CDs betreft- was Rusland. Het label "Electro Shock" overlaadde ons met een derdigtal CDs met oude en nieuwe Russische elektronische muziek.
In januari of februari volgt er zeker een nieuw elektro-akoestisch koncert waar we de beste inzendingen over 8 of meer speakers laten horen!