inhoud   kalender   koncertberichten   logos on the road   newfoundland   een kiekje   nieuwe medewerker   kolofon

 

Koncertkalender
november

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DONDERDAG 7 NOVEMBER OM 20 UUR

Michael Weilacher (perkussie), Anne LaBerge (fluit) & Frederik Croene (piano)


November Music 2002 bracht voor dit koncert 3 muzikanten samen die het prachtige trio "Why Patterns?" van Morton Feldman uitvoeren. Dit werk van de Amerikaanse minimalistische komponist onstond uit een fascinatie voor de patronen in Perzische tapijten. Ook Feldman's kollega's John Cage, Earl Brown en Christian Wolff lieten zich graag door andere (beeldende) kunsten inspireren. Muziek van deze komponisten en van Joachim Brackx en Moniek Darge staan garant voor een boeiende avond.

 

DINSDAG 19 NOVEMBER OM 20 UUR

<M&M> ENSEMBLE


Stop een heleboel musici samen in een ruimte met allerlei muzikale robots en andere geluidstechnologie. Dit is hoe je de koncert-experimenten van het <M&M> Ensemble zou kunnen omschrijven. Het resultaat is altijd weer verrassend. Muzikanten proberen nieuwe ideeën uit en nieuwe automaten zien het daglicht. Op dit koncert krijg je wellicht voor de eerste maal de automatische zingende zaag te horen!

 

DONDERDAG 21 NOVEMBER OM 20 UUR

DUO XXI


Elke Tierens (fluit) & Jan Cherlet (perkussie) Duo XXI is een jong, energiek ensemble, opgericht in 1999, dat met een originele instrumentenkombinatie de wereld van de hedendaagse muziek verkent. Bijzondere aandacht gaat uit naar werk met een sterk visueel, theatraal gehalte. Werken van Globokar, Scelsi en Goethals laten vermoeden dat dit duo heel wat moois in petto heeft.

 

DONDERDAG 28 NOVEMBER OM 20 UUR

Ralf Peters (D) & Anima Intermedia (B)


Dubbelkoncert met een Duitse stemakrobaat en een gloednieuw Belgisch ensemble dat hedendaagse poëzie en muziek verenigt. De ongelooflijke stem van Ralf Peters laat klankpoëzie horen die door merg en been gaat. Deze vokale performer werkte samen met o.a. het Roy Hart Theater (F) dat zich al meer dan 30 jaren toelegt op speciale stemtechnieken bij zangers, akteurs, dansers en cirkusartiesten.
In het programma van het zevenkoppige Anima Intermedia voeren nu eens de instrumenten en dan weer de stemmen de boventoon. Woord en muziek worden fijnzinnig door elkaar verweven.