inhoud   kalender   koncertberichten   logos on the road   newfoundland   kolofon

 

Koncertkalender
oktober

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DINSDAG 8 OKTOBER OM 20 UUR

Kim Cascone (VS)


lezing over recente (niet-academische) elektronische muziek
Sinds 10 jaren is vernieuwende elektronische muziek niet meer de exklusieve bezigheid van speciale centra en universiteiten. Individuele artiesten gaan zelf aan de slag achter hun eigen PC of laptop en vinden de nodige (technische) informatie op het internet. De Amerikaan Kim Cascone kent als geen ander het reilen en zeilen binnen de elektronische muziekwereld. In Logos komt hij een lezing geven met veel geluidsfragmenten en live-demonstraties over het snel veranderende landschap van de elektronische muziek.

 

DONDERDAG 10 OKTOBER OM 20 UUR

CHARISMA (AU)


Roslyn Dunlop (klarinet) & Julia Ryder (cello) & multi-media
Een cello die tekent op een scherm of een klarinet die als een beeldend instrument behandeld wordt. Dat is niet meteen wat je verwacht van deze oude instrumenten. Het Australisch duo Charisma legt zich net toe op dit soort interaktieve werken met video. Vier komponisten die zich op het raakvlak tussen muziek en video tuisvoelen, schreven speciaal voor deze muzikanten nieuw werk. Een belevenis voor oog en oor!

 

WOENSDAG 16 OKTOBER OM 20 UUR

<M&M> ENSEMBLE


Het maandelijkse muzikale strijdperk tussen muzikanten en technologie. Komponisten en muzikanten als Kristof Lauwers, Moniek Darge, Barbara Buchowiec en Godfried-Willem Raes proberen doorlopend nieuwe technieken uit en laten het muzikale resultaat van hun experimenten tijdens deze koncerten op het publiek los. Nieuwe werken staan dan ook zeker op het programma. Maar zoals het in een laboratorium hoort, is het niet exakt te voorspellen welke nieuwigheden er tevoorschijn zullen komen!

 

MAANDAG 28 OKTOBER OM 20 UUR

YUKO NEXUS6 - CARL STONE - SATORU WONO


Drie spraakmakende muzikanten uit de experimentele elektronische scene geven elk een solo-optreden. Yuko Nexus6 (Japan) is een laptop-muzikante die al een decennium meedraait in de Japanse "minimal music" scene. Carl Stone (VS) -de oudste van het trio- houdt zich sinds 1970 bijna uitsluitend bezig met het komponeren van elektronische muziek. De veelzijdige Satoru Wono (JP) ten slotte houdt van de nodige humor en kan het niet laten ironisch kommentaar te leveren op de Japanse minimale elektronische muziek van zijn kollega's.