inhoud   kalender   koncertberichten   logos on the road   newfoundland   kolofon

 

Koncertkalender
SEPTEMBER

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DONDERDAG 5 SEPTEMBER OM 20 UUR

<M&M> ENSEMBLE


Een maandelijks terugkerende spetterende muziekperformance met machines, die als echte robots samenspelen met mensen van vlees en bloed. Telkens weer is het automatenbestand of uitgebreid of aangepast en zo krijgen we tevens een overzicht van wat er zich afspeelt in het Logos-Lab... Deze maal is Thunderwood met een aantal nieuwe "natuur"-geluiden uitgebreid: stormen en vogels komen de donder, bliksem en regen vervoegen. Figuurlijk althans, gelukkig maar. De <Autosax> waagt zich aan Coltrane.

 

DONDERDAG 12 SEPTEMBER OM 20 UUR

APSARA-BLOKFLUITTRIO


Afwisseling staat centraal in het koncert van het blokfluittrio Apsara: niet alleen in het instrumentarium (alle mogelijke blokfluiten van 10 cm tot 2 m lengte!) maar ook in de bezetting (zowel solo's, duo's als trio's). Dat een eenvoudige blokfluit een veelzijdig instrument is, mag blijken uit het hedendaags werk op het programma van zowel Franse, Koreaanse, Duitse als Poolse komponisten.
(dit optreden werd eerder, nl. op 8 maart 2002 uitgesteld wegens ziekte).

 

MAANDAG 23 SEPTEMBER OM 20 UUR

MICHAEL VORFELD (D) & LOU MALOZZI (VS)


Dit Duits-Amerikaans duo brengt een verrassende mengeling van slagwerk-, stem- en elektronikageluiden. Of deze muziek nu akoestisch, elektronisch, vooraf opgenomen, gekomponeerd of geïmproviseerd is, doet er niet meer toe, wanneer je dergelijke meeslepende klanken hoort. Perkussionist Vorfeld neemt het slagwerk, de elektronika en enkele zelfgebouwde snaarinstrumenten voor zijn rekening, terwijl stemkunstenaar Mallozzi speelt met de vooraf geregistreerde samples van allerlei stem- en omgevingsgeluiden.

 

MAANDAG 30 SEPTEMBER OM 20 UUR

JOHAN SISTERMANNS (D) & KAZUYA ISHIGAMI (JAP)


Overal vind je in Japan drankautomaten met tee. Een hedendaagse versie van de eeuwenoude teeceremonie speelt zich dagelijks af op straten en in ontvangsthallen. Audio-art kunstenaar Sistermanns en "noisician" Ishigami maakten een Electric Tea Ceremony met klank, beeld en performance. Live muziek op drankblikjes, piano's, Japanse instrumenten en komputer samen met video- en geluidsfragmenten van teerituelen, straattaferelen en tempels geven een omvattend beeld van de clash tussen vernieuwing en traditie in Japan.