inhoud    kalender    koncertberichten    lpd007    vermont    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
december

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DINSDAG 4 DECEMBER 2001 om 20u

LOGOS M&M ENSEMBLE


Het jonge Muziek&Machine ensemble bekleedt een unieke positie in het Belgische muziekleven. Het verzamelt muzikanten die perfekt op de hoogte zijn van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van klank. Voor dit koncert gaat het ensemble (versterkt met cellist Arne Deforce) de konfrontatie aan met de automatische orgels, piano's, vibrafoons en perkussie van Godried-Willem Raes.

 

VRIJDAG 7 DECEMBER 2001 om 20u

SALING ASAH - GAMELAN ENSEMBLE


"Saling Asah" is een origineel en boeiend voorbeeld van interkulturele uitwisseling. Dit Indonesisch perkussie ensemble bestaat uit Indonesiërs en Belgen en brengt zowel klassieke gamelan komposities als recent werk van de Indonesiër Made Agus en de Australiër Zachar Laskewicz.

 

DONDERDAG 13 DECEMBER 2001 om 20u

VALERI SCHERTSJANOI


Stemkunstenaar Valeri Scherstjanoi heeft zich als geen ander verdiept in de Russische Futuristische avant-garde. Hij is dan ook de geschikte persoon om deze gedurfde Futuristische klankexperimenten weer tot leven te wekken. Daarnaast toont Scherstjanoi met eigen werk aan dat deze avant-garde kunst tot op vandaag haar invloed blijft uitoefenen.

 

DINSDAG 18 DECEMBER 2001 om 20u

REINIER VAN HOUDT


Pianist Reinier Van Houdt (NL) komt opnieuw op bezoek in de Logos-koncertzaal met een lofzang op de diversiteit en vitaliteit van de grootstad. Maar liefst 4 komponisten waaronder Alvin Curran (VS) en Charlemagne Palestine (VS), stapten mee in zijn projekt en schreven speciaal voor dit "Inner Cities"-koncert nieuwe pianowerken.

 

DONDERDAG 27 DECEMBER 2001 om 20u

STUDENTENENSEMBLE EXPERIMENTELE MUZIEK VAN HET GENTSE CONSERVATORIUM


Een programma rond de "New York School" met werk van Earle Brown, John Cage, Christian Wolff & Morton Feldman.