inhoud    kalender    koncertberichten    archief    shop    japan    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
september

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DONDERDAG 13 SEPTEMBER 2001 om 20u

FRIEDRICH GAUWERKY


De gerenommeerde Duitse cellist Friedrich Gauwerky, die ondermeer bij Ensemble Modern gespeeld heeft, brengt in Logos een programma rond cello en teater, met ondermeer "General Bass" van de grootmeester van het muziekteater Mauricio Kagel, fragmenten uit de mega-operaproduktie "Licht" van Karlheinz Stockhausen en een ironische beschouwing over kunst en entertainment van de Engelse komponist Benedict Mason.

 

WOENSDAG 19 SEPTEMBER 2001 om 20u

TRIO MECHANIQUE(s)


Het trio Mechanique(s) verzamelt drie muzikanten die van klankeksperimenten hun (muzikaal) leven gemaakt hebben.
Hans Tammen (D) kent als geen ander de nieuwe mogelijkheden van de (elektrische) gitaar - zijn internationaal bejubelde cd 'Endangered Guitars' is daarvan het bewijs-, Martin Speicher bezit een ruim klankenpalet aan nieuwe technieken op zowel saxofoon, klarinet als basklarinet en Dafna Naphtali (VS) tenslotte ontwierp een eigen interaktief komputersysteem om live-improvisaties mogelijk te maken. Samen vormen ze een trio waarbij ze akoestische en elektronische muziek naadloos weten te verbinden.

 

MAANDAG 24 SEPTEMBER 2001 om 20u

KARIN DE FLEYT


Ondanks haar jonge leeftijd heeft de Belgische fluitiste Karin De Fleyt al een aardig repertoire aan hedendaagse muziek opgebouwd. Niet alleen door haar technisch kunnen maar ook door haar kennis van de nieuwste komputertechnologie, kan ze telkens een vernieuwend programma brengen. Ook deze keer weet ze te verrassen met werk van gekende komponisten als Salvatore Sciarrino en Brian Ferneyhough maar ook met nieuwe stukken voor fluit en live electronics van Godfried-Willem Raes en Kris De Baerdemacker.
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)