inhoud    kalender    koncertberichten    japan    vermont    kolofon

 

Koncertkalender
augustus

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DONDERDAG 2 AUGUSTUS 2001 om 20u

LOGOS ENSEMBLE - M&M (mens & machine)


De automatenfamilie van Godfried-Willem Raes is in kontinue expansie, Klung, Thunderwood, Piperola, Vox Humana, Troms, Rotomoton, Harma, enz, het worden er stilaan teveel om op te sommen en er komen er steeds bij. Ook hun repertoire groeit gestaag, met o.m. 'half automatische' komposities, die beroep doen op musici van vlees en bloed, zoals voor deze gelegenheid o.m. Thomas Smetrijns met z'n theorbe.

Dit koncert wordt live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

WOENSDAG 8 en DONDERDAG 9 AUGUSTUS 2001 om 20u

ELECTRO ACOUSTIC SUMMER


Jaarlijks doen we een internationale 'call for works', met de bedoeling een programma met de nieuwste elektro akoestische kreaties samen te stellen. Ook dit jaar kregen we heel wat werken binnen, zodanig dat we na de selektie voldoende hadden voor 3 koncerten. Twee ervan staan deze maand op het programma met werken van John Young, Yong Joon Yang, Ingrid Drèse, Maurice Laysse, Mario Verandi, Aliocha Van der Avoort, David Mooney, Matthew Adkins, Simon Hall, Suk-Jun Kim, Monique Jean, Young-Huan Yeo, Martin Fumarola, Todor Todoroff en Nicholas Virgo. De spatialisatie is in de experte handen Kristof Lauwers..

 

WOENSDAG 22 AUGUSTUS 2001 om 20u

VLAAMSE ORGELDAGEN


In het kader van de Vlaamse Orgeldagen wordt in de Logos Tetraeder een avond met, uiteraard, orgelmuziek georganiseerd. Het thema is 'TITANIC', de rest van het programma blijft voorlopig een verrassing.

 

DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2001 om 20u

KIYONORI SOKABE


Kiyonori Sokabe is vermoedelijk Japan's meest aktieve hedendaagse trompetsolist. Zijn repertoire reikt van Mozart en Hummel tot een hele rits speciaal voor hem geschreven nieuwe muziek. Naast zijn drukke loopbaan als uitvoerder werkt hij ook aan het verder ontwikkelen van het instrument, zo ontwikkelde hij, met de assistentie van de technici van Yamaha een 'schuiftrompet', waarmee snelle transposities en glissandi mogelijk zijn. Hij zal worden bijgestaan de pianist Yutaka Oya.
Dit koncert kan plaatsvinden dankzij de tussenkomst van