inhoud    editoriaal    kalender    koncertberichten    japan    kolofon

 

Editoriaal

 

U schrok zich een aap dat er in ons januarinummer van het Logos-Blad noch editoriaal, noch beste wensen te vinden waren? Wel, ik ook! Wij vertoefden, zoals ik u vorig jaar reeds schreef, op Hogeschoolmissie in Aveiro, Portugal aan de Santiago Universidad. Tussen haakjes gezegd, het is daar schitterend verlopen; daar berichten we u wellicht later nog eens over. Toen we thuis kwamen was tot onze verrassing het Logos-Blad al kant en klaar en van kleedje en kleurtje veranderd, maar wel zonder editoriaal...
Ja, zo gaat dat... het was me totaal ontgaan dat ik iedereen verlof had gegeven tussen kerst en nieuwjaar - en dàt voor de allereerste keer in de annalen van Stichting Logos. Wanneer je dan zelf pas van koncertreis terugkeert op drie dagen voor de feesten na, is het maandelijks werk al allemaal geklaard. Dus je hoort me niet klagen.

En, geef toe! Was dat geen verrassing: een tijdschrift over experimentele muziek dat bij de millenniumwissel doet of z'n neus bloedt. Geen toekomstbazuinen, geen tromgeroffel, zelfs geen triangel of klokje. Zomaar een nieuwe 1000 jaar binnenstappen, zonder boeh of bah. Moet kunnen en heeft een extra tintje exotica ... eindelijk eens echt oprechte en welgemeende nieuwjaarswensen in de februari-maand. Komaan, geef toe: dat is pas eens echt iets anders. We wachten niet zoals de Chinezen een paar dagen, maar meteen een ganse maand. Nu een millennium is er ook wel echt lang genoeg voor, of niet soms. Hier en daar waren er zelfs leukerds, die er bij wijze van wens zonodig moesten op wijzen dat niemand van ons het einde zal halen.

Wel, wij deden het anders. Ons editoriaal haalde niet eens het begin, want tijd is niet alleen relatief, het is menselijke schepping en net zoals ik dol ben op muziek waarbij de tijd op z'n kant gaat staan, ben ik tuk op dit tijdloze editoriaal. Er staat heel wat te gebeuren bij Logos, reeds in de komende en pas voorbije dagen:

We hebben een nieuwe medewerker bij: Hans Roels neemt een goed deel van de koncertproduktie van Guy De Bièvre over, die zich meer gaat toespitsten op de tweede digitale Logos Studio in wording.
We hebben nog een nieuwe kracht bij: Bruno Forment, die als stagiair entoesiast en ijverig helpt met onze P.R. en de organisatie van onze eigen artistieke projekten.
We krijgen zoveel vragen naar nieuwe instrumentenbouw en aanverwante aktiviteiten binnen, dat we handen tekort komen We gaan eind deze maand afscheid nemen van onze medewerker Joachim Brackx, die we langs deze weg van harte bedanken voor zijn inzet en toewijding, voor zijn raad en daad en vooral voor zijn openhartigheid. Joachim wil de wereld verkennen en heeft grote reis- en komponeerplannen. Dus wees gerust, hij laat nog van zich horen. Wij wensen hem alvast heel veel succes en geluk.
We kwamen tot de heel leuke vaststelling dat we het voorbije jaar nagenoeg de helft van onze uitgaven uit eigen inkomsten konden realiseren, dankzij projekten zoals Web Strikes Back en deelnames aan grote festivals in Japan, Rijsel, Schaarbeek ... enzomeer.
We hebben voor het nieuwe jaar nog heel wat nieuws in petto, koerswijzigingen, groeipatronen, en allerlei geheimzinnigs meer !

Dus, niet getreurd: u, liefste lezer-luisteraar, gaan we nog meer verwennen dan ooit tevoor. Een nieuw millennium boordevol nieuwe muziek zoals niet eerder gehoord... luister maar. Misschien genieten we zelfs van echte stilte tussen de wonderlijke klanken in, dit jaar!

Beste wensen - van harte,
Moniek Darge, voor het voltallig Logos Team