inhoud    kalender    koncertberichten    j.-f. laporte    japan    infoshop    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
december

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

VRIJDAG 1 DECEMBER 2000 om 20u

METAMKINE


Het beeld- en klankkollektief Metamkine ontstond in 1987 uit de ontmoeting tussen musici en cineasten. Komponist Jerôme Noetinger en de cineasten Xavier Querel en Christophe Auger kreëren met behulp van spiegels, verschillende projektoren en de geluidsinstallatie een bijzonder dynamische situatie waarin het mogelijk is live klank en beeld te monteren en te bewerken: m.a.w. een unieke versmelting van elektro- akoestiek en experimentele film.

 

WOENSDAG 6 DECEMBER 2000 om 20u

SAM ASHLEY


Sam Ashley is één van de meest eigenzinnige figuren in de wereld van de nieuwe muziek. Hij is hoofdzakelijk begaan met mystiek en bezetenheid in relatie tot het koncertpubliek. De twee nieuwe werken die hij brengt maken gebruik van goedkope elektronika (telefoon, radio) en hebben als thema 'de seksuele en romantische implikaties van een excentrieke levensstijl'

 

MAANDAG 11 DECEMBER 2000 om 20u

KRISTOF LAUWERS - BRENT WETTERS - THOMAS SMETRYNS


De gemene deler tussen Kristof Lauwers, Brent Wetters en Thomas Smetryns is Godfried-Willem Raes, bij wie ze alle drie studeren aan het Gentse Conservatorium. Zij laten nieuwe werken horen voor player piano, voor luidsprekers en voor vaak eigenzinnige instrumentale bezettingen, zoals 9 gitaren.

 

VRIJDAG 22 DECEMBER 2000 om 20u

JOACHIM BRACKX - CHAMP D'ACTION


Joachim Brackx werd voor 2000 geselekteerd als 'Young Composer in Residence' door ensemble Champ d'Action. Hij kreeg daarbij niet alleen een kompositieopdracht (die in dit koncert wordt gekreëerd), maar ook carte blanche voor het samenstellen van het programma dat zijn nieuw werk zal omkaderen. Hij koos het selekte gezelschap van John Cage, Morton Feldman, Christian Wolff, Giacinto Scelsi, Salvatore Sciarrino.