inhoud    kalender    koncertberichten    Japan    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
november

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DINSDAG 7 NOVEMBER 2000 om 20u

ANTON LUKOSZEVIEZE


In de wereld van de nieuwste muziek is de Britse cellist Anton Lukoszevieze een veel gevraagde gast. Hij weet virtuositeit met muzikologisch inzicht te kombineren, stelt erg veelzijdige programma's samen en gaat muzikale uitdagingen niet uit de weg. Het programma dat hij zal brengen illustreert dit perfekt: zo staan o.m. John Cage, Ornette Coleman, Phill Niblock en Gerhard Stäbler probleemloos naast elkaar.

 

 

DONDERDAG 16 NOVEMBER 2000 om 20u

JEAN-FRANÇOIS LAPORTE


De Canadese muziekmaker Jean-François Laporte heeft een op z'n minst ongewoon parcours achter de rug: Centraal Afrika, studies burgerlijk ingenieur, twee jaar laboratoriumresearch en tenslotte kompositiestudies. Dit alles laat sporen na in zijn kreatieve arbeid: het zoeken en het uitvinden zijn permanent aanwezig; de muziek laat zich niet beperken tot de traditionele muziekmaterialen en gereedschappen; het essentiële is de klank. Jean-François Laporte bespeelt zelfgebouwde instrumenten en laat enkele elektro-akoestische werken horen.

 

MAANDAG 20 NOVEMBER 2000 om 20u

SoNoR ENSEMBLE


Dat in een land als Azerbaidjan een groot aantal hedendaagse komponisten en een hedendaags muziekensemble aktief zijn weet vrijwel niemand. Het Ensemble SoNoR plaats werken van komponisten uit eigen land naast komposities van jonge Europese komponisten. Oost en West binnen één programma!

 

WOENSDAG 29 NOVEMBER 2000 om 20u

MALLE SYMEN KWARTET


Het lijkt wel een traditie, gegroeid uit een noodzaak: wie blokfluit speelt beschikt ofwel over een erg oud of een erg nieuw repertoire, of een kombinatie van beiden. Zo ook het Nederlands-Duits-Oostenrijkse blokfluitkwartet Malle Symen. Zij brengen o.m. 4 speciaal voor hen geschreven werken van Richard Barrett, Panayotis Leftheris, Cléo Palacio-Quintin en Ron Ford, enkele iets oudere werken maar ook werk van Guillaume de Machaut (al was het maar omdat een aantal nieuwe werken op het programma ernaar refereren).