inhoud    kalender    koncertberichten    Raaijmakers    Troms    Japan    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
september

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2000 om 20u

NOMAD ENSEMBLE


Ensemble NOMAD is het Japanse equivalent van Champ d'Action: een ensemble samengesteld uit jonge getalenteerde musici, uitsluitend begaan met het uitvoeren van de nieuwste muziek, liefst in rechtstreekse samenwerking met de komponisten. Zij brengen werken van Helmut Lachenmann, Jo Kondo, Motoharu Kawashima, Misato Michizuki, Sachiyo Tsurumi en Matthew Hindson.

 

 

WOENSDAG 13 SEPTEMBER 2000 om 20u

FRANCES M. LYNCH


Slechts weinige musici zijn zo veelzijdig aktief als sopraan en komponiste Frances M. Lynch. Zij werkt internationaal als zangeres, komponiste en pedagoge. Haar werkterrein reikt van oude muziek, over folk en pop tot al dan niet elektronische avant-garde. Zij leidt haar eigen ensemble VOCEM (electric voice theatre) en genoot dit jaar erg veel belangstelling met twee grootscheepse projekten: 'Stella Maris' (gekoncipieerd in opdracht van de stad Portsmouth) en 'The Mill' een multimedia openlucht gebeuren.

 

DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2000 om 20u

MICHAEL BLAKE & ANNE LA BERGE


De Zuid-Afrikaanse pianist Michael Blake en de Amerikaanse fluitiste Anne La Berge zijn niet alleen begenadigde uitvoerders van de nieuwste muziek, maar ze zijn allebei ook aktief als komponist, hetgeen zorgt voor een bijzondere benadering van de muziek van hun generatiegenoten: Martijn Padding, Laurence Crane, Rudiger Meyer, Christopher Fox, David Lang en Daniel Matej.

 

DINSDAG 26 SEPTEMBER 2000 om 20u

JOHANNES BERGMARK & KENT TANKRED


De Zweden Johannes Bergmark en Kent Tankred zijn uiterst veelzijdige muziekmakers: komponisten, improvisatoren en instrumentenbouwers. 'Besnaarde stijgbeugels', 'vingerviool', 'brillolin', 'whalefish', 'geprepareerde micro moog', 'veloncell marcel'; ze klinken al even spektakulair als hun naam laat vermoeden.