Koncertberichten


<M&M> op Big Bang in PSK Brussel

Zondag 3 november, 13u30 - 18u
BOZAR – Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Big Bang, een avontuurlijk muziekfestival voor jong en oud, heeft de wind in de zeilen: vorig jaar winnaar van de Klara-prijs voor beste muziekevenement, dit jaar voor de vierde keer te gast in het PSK. Organisatoren Zonzo Compagnie en BOZAR Studios beloven opnieuw een feestelijk muziekprogramma van topkwaliteit, waarbij het publiek op ontdekkingstocht gaat langs een hele reeks koncerten, fanfares en installaties. Wellicht de merkwaardigste installatie ginds bestaat uit twee van onze <M&M> muziekrobots: de automatische kornet Korn en de speelgoedpiano Toypi, samen een uniek duo dat de bezoekers live kunnen bespelen. Voor wie zin krijgt in een spontaan interaktief duet: één beweging maken naar de radars, en je wekt de muziekrobot tot leven.
(Wordt vervolgd, eind deze maand in de Opera van Lille)

www.zonzocompagnie.be
www.bigbangfestival.eu
Contemporary piano recital by Gabi Sultana:
Stockhausen, Prins & Goeyvaerts

Dinsdag 5 november, 20u

De ambitieuze pianiste Gabi Sultana (www.gabisultana.com) brengt in dit solorecital een selektie van oud en nieuw. Enerzijds blaast ze klassiekers van na 1950 nieuw leven in (Goeyvaerts' Stuk voor piano en tape), anderzijds maakt ze ons warm voor aktueel werk van aanstormend komponistentalent (The Tin Drum van de Italiaan Alessandro Battici). Daarnaast fokust ze op het late pianowerk van Karlheinz Stockhausen met diens transcendente Klang en Natürliche Dauern. Ook Vlaanderen is vertegenwoordigd met het nieuwste werk van Koen Quintyn en met de kassante Etude Intérieure #1 voor piano en knikkers van de vernieuwer Stefan Prins.

Programma:
  • Karlheinz Stockhausen: Natürliche Dauern (selektie)
  • Karlheinz Stockhausen: Klang - Die 24 Stunden des Tages
  • Alessandro Baticci: The Tin Drum
  • Stefan Prins: Etude Intérieure #1 (piano & marbles)
  • Koen Quintyn: Assembly Line - Motivational Practice
  • Karel Goeyvaerts: Stuk voor piano en tape
KinderKunstenDag in Logos

Zondag 17 november, 10u - 18u

De in 2012 voor het eerst georganiseerde KinderKunstenDag was ook voor Stichting Logos een groot sukses. We openden de poorten van onze tetraeder voor jong en oud, en de bezoekers mochten kennismaken met zelfgebouwde muziekrobots die ze ook nog eens live konden bespelen met hun bewegingen. Het entoesiasme sprak boekdelen, en dus zijn we dit jaar met hetzelfde recept op de afspraak: 17 november, in de Bomastraat 24-28, doorlopend van 10 tot 18u.
Van harte welkom!
<M&M> Darkness

Donderdag 21 november 2013, 20u

November is een maand die tot de verbeelding blijft spreken: de kortende, donkere dagen, de voorbode van de winter, de inkapseling van het sociale leven, ... Het moge romantische ziele(pote)n voor minder tot obskurantisme en melancholie aanzetten, maar in het Logos-atelier gaat het dagelijks werk onophoudelijk door. Elke maand stomen wij een veelzijdig programma voor ons trouwe publiek klaar en het kodewoord van deze editie is: Darkness.

Op <M&M> Darkness wordt gespeeld met alle facetten van licht en duister in onze zaal. Vooral de LED'jes en zwaailichten waar onze muziekrobots van voorzien zijn, komen aan bod; stuk voor stuk programmeerbare lichtbronnen die sinkroon met het ritme van de muziek meeknipperen. Zeggen dat onze lichtshow uw netvliezen zal ontsteken is overdreven, maar dit koncert wordt zeker de moeite waard om te horen, en vooral om te zien. Dat alles gedemonstreerd met nieuwe, interaktieve komposities van het Logos-team: Emilie De Vlam, Moniek Darge, Dominica Eyckmans, Sebastian Bradt en Kristof Lauwers. Artistieke leiding & robotbouw: Godfried-Willem Raes.


<M&M> in de Opera van Lille

Zaterdag 30 november, 12u - 18.30
Zondag 1 december, 11u - 17u30

In het kader van Big Bang stonden we eerder deze maand opgesteld in het PSK in Brussel, en in het laatste weekend van november verzorgen we een gelijksoortige installatie in Lille. Place to be is ditmaal de opera van Lille (Rue des Bons Enfants, 2), waar we al eerder met de robots en de pneumafoons optraden. Organisator Zonzo Compagnie richt zich weerom naar een overwegend jong publiek (7-14 jaar) dat wordt warmgemaakt om aan tal van geluidsaktiviteiten deel te nemen: klankinstallaties, workshops, fanfares en spektakels op alle verdiepingen van het gebouw. De robots van dienst zijn Korn en Toypi, de animatoren Sebastian Bradt en Mattias Parent.