Koncertberichten


Carl Stone: Pioneer of electronic music

Donderdag 12 september 2013, 20u

De Amerikaanse komponist en audio-artiest Carl Stone (1953), een voormalig student van Morton Subotnick en James Tenney aan het California Institute of the Arts, heeft sedert 1972 zo goed als uitsluitend elektronische muziek voortgebracht. Een expertise van meer dan 40 jaar is dat, die hem -in illo tempore- tot een pionier en thans tot een veteraan op zijn vakgebied maakt. En zoals het het geval is met pioniers, heeft zijn palmares een onuitwisbare invloed uitgeoefend op generaties audio-artiesten die na hem kwamen.

De voorstelling bij Logos draait rond Stone's epische monsterwerk FUJIKEN, met zijn lengte van meer dan 1 uur een heuse brok muziek die werd gedistillleerd uit field recordings die hij opnam in Japan, Thailand, Cambodja en Vietnam. Het is een werk dat zich kenmerkt door tragere, subtiel ontvouwende lagen tekst, muziek en randgeluiden. Omwille van zijn soeplesse naar tonale muziek toe en het veelvuldig gebruik van loops, wordt dit werk soms bij de minimalisten geklasseerd. Hoe dan ook, het wordt een eendelige, massieve meerkanaals geluidstrip die op uw luisterend oor staat te wachten.
Kultuurmarkt Gent

Zaterdag 14 september 2013, doorlopend 11u - 18u
Kouter 1, 9000 Gent

De jaarlijkse Gentse kultuurmarkt markeert de start van een nieuw en veelbelovend kultuurseizoen. Meer dan honderd verenigingen verzamelen zich op de Kouter om het nieuwe seizoen letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten en traditiegetrouw is Stichting Logos van de partij met, u raadt het, de nieuwste lichting robots. Zin in een duetje tussen <Horny> en <Asa>? U krijgt de kans om het te horen van 11 tem. 18u, want nadien krassen we op om ons in OdeGand te gooien, en u wellicht ook.
<M&M> Question Marks

Woensdag 18 september 2013, 20u

In de kunst is er geen substantiŽle vernieuwing mogelijk zonder gedegen onderzoek. En dat onderzoek begint bij het zetten van vraagtekens bij de status quaestionis van je onderwerp. Vragen, Question Marks en hopelijk hier en daar een antwoord, dŠt is de fokus van de oppuntstaande <M&M>-produktie. Deze maand gaan onze medewerkers aan de slag met 'De Vraag' als muzikaal gegeven. Dat ze hun zoektocht naar een antwoord verderzetten met behulp van een ruim 50-koppig robotorkest, mag al lang geen geheim meer zijn. Een robotorkest dat trouwens wordt uitgebreid met een wel heel bijzondere nieuwkomer: de zachte 'fluisterrobot' <Whisper>...

Mmv. Dominica Eyckmans, Emilie De Vlam, Moniek Darge, Sebastian Bradt, Xavier Verhelst en Kristof Lauwers. Artistieke leiding: Godfried-Willem Raes.


<Whisper>Glaer ~ Kristof Lauwers & Maja Jantar

Elektrovokale performance met een hoog laptopgehalte

Woensdag 25 september 2013, 20u

Een elektrovokale performance met een hoog laptop gehalte, waarin Maja Jantar's stem elektronisch wordt bewerkt en aangestuurd door een theremin. Kristof Lauwers zit erbij, luistert er goed naar en haalt met behulp van zijn gesofistikeerde Vorsprung durch Technik de meest gewaagde klanken uit Maja's stem.
iMinds/AXO @ Bozar

Donderdag 26 september 2013, doorlopend

BOZAR zet eind deze maand z'n poorten open voor vernieuwende artistiek-technische hoog-standjes, en ook Logos is daarbij uitgenodigd. Het publiek zal worden vergast op een tentoon-stelling en tal van demonstraties van onze blazersrobots zoals <Klar>, <Horny> en <Asa> waarin gebruik wordt gemaakt van het Axo platform.
Meer info: www.iminds.be