index     kalender     koncertberichten     I.M. Mauricio Kagel     logos on the road     kolofon

Koncertkalender oktober

LOGOS TETRAEDER, BOMASTRAAT 26, 9000 GENT


donderdag 9 oktober 2008 om 20u

Konstantin Gockel & Walter Lievens


Dat een door en door klassiek instrument een rol kan spelen in nieuwe muziek, wordt in dit dubbelkoncert bewezen door twee vioolvirtuozen van het zuiverste water. Enerzijds is er Konstantin Gockel, al sedert vele decennia kind aan huis bij Logos, die ons deze keer verrast met zijn nieuwste, op poëzie geënte werk Verlassene Feuer. Walter Lievens anderzijds is solist van eigen bodem en laat zijn instrument de dialoog aangaan met elektroakoestiek in de beklijvende muziek van Benno Ammann en Beatriz Ferreyra.

 

dinsdag 14 oktober 2008 om 20u

Jez Riley French & Co


Heleen Van Haegenborgh, Thomas Smetryns, Jez Riley French en Ann Eysermans brengen dit bijzondere koncert waarin de link tussen visuals en muziek centraal staat. Zo worden films van Kelly Schacht en Dany Deprez vertoond, waar Heleen een grafische partituur bij maakte en in Replay van Christian Marclay krijgen we dan weer een eigenzinnige vertolking van Thomas Smetryns op turntables en speelkaarten. Specialist in field recordings, Jez Riley French, zorgt voor een subtiele environment - toets.

 

donderdag 23 oktober 2008 om 20u

<M&M> Robotorkest: "Music Theatre"


Teatraal werk, interaktiviteit en performance zijn onder meer de kernwoorden voor deze oktobereditie. Het begrip muziekteater wordt bij Logos opengetrokken tot meer dan alleen akties die door muziek ondersteund worden: door middel van onze sensoren vallen muziek en gestiek vlekkeloos samen. Voorts kan werk van Mauricio Kagel, naast enkele impressies uit de Dreigroschenoper, allerminst ontbreken. Een zeer beeldend koncert.

 

Met steun van de Stad Gent.

Inkom: 7 euro.
Betalende Logos-Blad-abonnees, studenten, CJP, 60+ers, leden van het Steunfonds, Humanistisch Verbond, London Musician’s Collective, Muzikon, Free Time: 5 euro