index     kalender     koncertberichten     mikroton     09 bij logos     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
november

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

dinsdag 6 november 2007 om 20u

duo Judy Dunaway & Tom Chiu
Collectief Reflexible


Een dubbelkoncert met twee improvisatiegroepen.
* Het duo Dunaway – Chiu laat op wonderbaarlijke wijze vioolklanken en ballongeluiden met elkaar versmelten. De ‘moeder van alle ballonmuziek’ - die zich als geen ander toegelegd heeft op het musiceren met ballonnen in allerlei formaten en kleuren - staat zij aan zij met de ervaren violist en improvisator Tom Chiu.
* Uit Vlaanderen afkomstig is het trio Collectief ReFLEXible dat met sax, trompet en live-elektronika klankkollages en soundscapes in elkaar knutselt die lang blijven nazinderen.

 

donderdag 8 november 2007 om 20u

the Institute for Transacoustic Research (AT)


Een kwartet uit Oostenrijk dat put uit een lange traditie van spektakulaire wetenschappelijke publieke experimenten in de 19de eeuw en populaire televisie- en radioprogramma’s over wetenschap. Laboratorium- en huishoudtoestellen produceren vreemde soundscapes en glitchy ritmes. Een bizarre mix van een laboratoriumtest, een koncert, een les fysika en een wetenschappelijke TV-show.

 

donderdag 15 november 2007 om 20u

Mauricio Kagel - Pit Therre (November Music)(D)


Pit Therre staat al enkele decennia garant voor intelligente en gedreven uitvoeringen van teatrale werken van Mauricio Kagel. Speciaal voor November Music komt hij naar Gent om Kagel’s beruchte muziekepos over de duivel in een eigen – geautoriseerde – solistische versie uit te voeren. Een unieke gelegenheid om Kagel te aanhoren in een voor Vlamingen verstaanbaar Nederrijns dialekt! Tevens een bijzondere kans om een zelden te horen stuk met en over de bandoneon mee te maken. Daarnaast is ook het muziek- en filmprojekt ‘Xenia’ van kunstenaar Anna Lange en komponist Louis Andriessen te horen.

 

donderdag 22 november 2007 om 20u

<M&M> ensemble


De m staat op drie poten net zoals de tetraeder. Erg stabiel dus. Dit M&M koncert staat dan ook in het teken van de dubbele drievoetige stabiliteit van het mens&machine orkest. Konstruktief werk – de in opbouw zijnde architectuur bij Logos zal aan dit tema niet geheel vreemd zijn - van Kristof Lauwers, Hans Roels, Conlon Nancarrow, Sebastian Bradt, Kraftwerk en Godfried-Willem Raes. Ook de uitvoerders zijn drievoudig van de partij: robots, danseressen, musici.

 

donderdag 29 november 2007 om 20u

Elements of sci-fi


Het duo Nikita Chudjakov en Svetlana Shljachova stelt zijn nieuwe CD “Climate Control“ voor en brengt een mix van ambient, soundscapes en musique concrète. Ze gaan ook de dialoog aan met de Logos-muziekrobots en bespelen ze via een handschoen-interface in eigen komposities en improvisaties.

 

Met steun van de Stad Gent.