index     kalender     koncertberichten     mikroton     kiekje...kijkje     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
juli

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

woensdag 29 augustus 2007 om 20u

OLLIVIER COUPILLE (F)


Ollivier Coupille bouwt elektronische circuits met allerlei analoge en digitale audiotechnologie. Het resultaat van dit kluwen van kabels en apparaten is een fascinerend klankwoud vol geluiden die een eigen leven leiden. Motieven duiken voortdurend op, wijzigen lichtjes en verdwijnen weer plots. De Fransman Coupille bedient zelf de knoppen van zijn “Maille” en laat dit werk balanceren tussen een zelfstandige klankinstallatie en een te bespelen instrument. Een hoogtechnologische maar natuurlijke sound!

 

dinsdag 11 september 2007 om 20u.

ACTIVITY CENTER (D)


Eén van de pioniers die vanaf de tweede helft van de jaren ’90 op zoek gingen naar een nieuwe improvisatie-stijl waarin verstilling, sonoriteit en een heldere opbouw een voorname rol speelden. Versterkte geluiden van snaar- en slagwerkinstrumenten en klankobjekten worden door dit Berlijnse duo (Burkhard Beins & Michael Renkel) vermengd met elektronische geluiden. Een intiem en intrigerend klankuniversum ontstaat zo waarin af en toe flarden van een akkoord of een melodie opduiken.

 

dinsdag 18 september 2007 om 20u

<M&M> ensemble "MICROTONAL MUSICS"


Het automatenorkest en live muzikanten brengen je in ongekende stemmingen en toonaarden! Logos-automaten zoals het automatische orgel <Qt>, de xylofoon <Xy> of de buisklokken <Tubi> en ook <Puff> en <So> zijn zo ontworpen dat ze probleemloos kwarttonen kunnen spelen. Het orkest is dan ook uitermate geschikt om oude klassiekers en nieuwe experimenten met alternatieve stemmingen te laten horen. Komponisten die aan bod komen zijn: Charles Ives, Alois Hába, Ivan Wyschnegradsky maar ook Sebastian Bradt, Kristof Lauwers, Barbara Buchowiec, Moniek Darge en Godfried-Willem Raes.

 

 

woensdag 26 september 2007 om 20u

ODD APPETITE (VS)


Een Amerikaans duo met zin voor avontuur dat samenwerkte met o.a. Christian Wolff en Larry Polansky. Hun uitgebreid klankenpalet van cello en slagwerkinstrumenten wordt verder uitgebreid met live elektronika. Twee jaar na hun eerste geslaagde optreden bij Logos, komen ze langs met werk van Kaija Saariaho, Larry Polansky, Yannis Kyriakides en Stefan Weisman.

 

Met steun van de Stad Gent.