index     kalender     koncertberichten     mikroton     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
april

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

donderdag 5 april 2007 om 20u.

“GTRS”


Vijf jonge gitaristen geven je een staalkaart van wat een moderne gitaar kan. Elektronika kan hierin natuurlijk niet meer ontbreken. Zowel akoestische als elektrische gitaren zijn te horen in werken van Lois Vierk, Tristan Murail en Vinko Globokar. Komponist, komputervirtuoos –en gitarist- Kristof Lauwers stelt zijn nieuwste elektro-akoestische kompositie voor. Van de partij zijn de gitaristen Kobe Van Cauwenberghe, Toon Callier, Matthias Koole, Jona Kesteleyn, Mattie Archie en perkussionist Jeroen Stevens.

 

woensdag 11 april 2007 om 20u.

<M&M> "Music Theatre"


Performance en muziekteater liggen <M&M> nauw aan het hart. De interaktieve mogelijkheden met het uitgebreide automatenorkest worden ten volle benut in teatrale werken van John Cage en Moniek Darge. Komponist Kris De Baerdemacker serveert tussendoor een gloednieuwe kompositie voor 7 automaten. Ook van Xavier Verhelst zijn nieuwe operaouvertureorkestraties te verwachten en Sebastian heeft ook weer een en ander in petto, met een knipoog naar Mauricio Kagel. Het unieke <M&M> ensemble staat opnieuw onder leiding van Godfried-Willem Raes van wie ongetwijfeld een nieuw deel uit zijn muziekteater TechnoFaustus te zien zal zijn.

 

maandag 23 april 2007 om 20u.

Triatu


Triatu is een jong slagwerktrio met een warm hart voor hedendaagse muziek. De uitvoerders ontmoetten elkaar tijdens hun studies aan het konservatorium van Brussel en sindsdien zorgden ze voor uitvoeringen van Belgische en internationale werken. Behalve de ijzersterke “litanie 2” van Karel Goeyvaerts staan intrigerende komposities van o.a. de Chinees Guo Wenjing en de Griek Panayiotis Kokoras op het programma.

 

Met steun van de Stad Gent.