index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

 

Koncertkalender
november

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Maandag 13 november 2006 om 20u.

ROENTGEN CONNECTION (I.S.M. NOVEMBER MUSIC)


De Roentgen Connection is een bijzonder ensemble dat zich specialiseert in hedendaagse muziek op barokinstrumenten. Al even bijzonder is "Le Tableau de l'Operation de la Taille" van de Franse barokkomponist Marin Marais, een werk waarin een spreekstem een niersteenoperatie beschrijft. Nederlandse, Duitse en Belgische komponisten (Paul Frankhuijzen, Guus Janssen, Georg Hajdu en Frank Agsteribbe) voorzien deze operatie van de nodige muzikale kommentaar!

 

Dinsdag 14 november 2006 om 20u.

ROBOTAPE (I.S.M. NOVEMBER MUSIC)


Nederland kent reeds een lange traditie van elektronische muziek. November Music maakte daarom een selektie uit die rijke oogst aan werken en laat elektronische komposities horen van Dick Raaijmakers, Kees Tazelaar en René Uijlenhoet. Twee andere komponisten die in Nederland studeerden - Fred Momotenko en Piotr Groen-Korab - gaan aan de slag met het Logos automatenorkest.

 

Woensdag 22 november 2006 om 20u.

<M&M> "COMPUTED MUSICS"


Begin november staat het <M&M> Ensemble op het podium van het International Computer Music Festival in Keulen. Een achttal komponisten uit diverse landen laten hun kreativiteit los op het Logos muziekrobot orkest. Naast andere werken waarin komputers en berekeningen een hoofdrol spelen, krijgt het publiek op dit koncert ongetwijfeld een portie van deze nieuwe werken te horen.

 

Dinsdag 28 november 2006 om 20u.

DUO MICHEL DONEDA (F) & FABRIZIO ROTA (IT)
DUO AERNOUDT JACOBS & SILVIA PLATZER (D)


Michel Doneda en Fabrizio Rota spelen een subtiel spel met stiltes, verrassende saxofoongeluiden en bewerkte omgevingsgeluiden. Vaak is het onmogelijk om het onderscheid te horen tussen de saxofoon en de live elektronika. Een duo op de grens tussen muziek en ruis, tussen klank en stilte.
Daarnaast geven Aernoudt Jacobs en Silvia Platzer een performance voor cello en elektronika waarin veldopnames van dagelijkse geluiden celloklanken ontmoeten. Een koncert vol imaginaire klankschappen!

 

Met steun van de Stad Gent.