index     kalender     koncertberichten     in memoriam     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
maart

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

dinsdag 15 maart 2005 om 20u.

<M&M>ensemble


M&M is en blijft een uniek ensemble. Vijfentwintig zelfgebouwde muziekrobots, eigen software, radar - en sonarapparatuur om de automaten te bespelen, muzikanten die programmeren, komponeren en improviseren... Op deze maandelijkse experimentele koncerten krijg je weer allerlei nieuws te horen van o.a. Barbara Buchowiec, Moniek Darge, Kristof Lauwers, Kris De Baerdemacker, Sebastian Bradt en artistiek leider Godfried-Willem Raes!

 

donderdag 24 maart 2005 om 20u.

BOWED PIANO ENSEMBLE (VS)


Een ensemble van 10 spelers die samen 1 piano bespelen. Een piano die klinkt als een strijkorkest. Dat kan alleen het "Bowed Piano Ensemble" zijn. Deze muzikanten specialiseren zich in het bespelen van de snaren in de piano. Artistiek leider Stephen Scott schrijft zelf de muziek voor deze eigenaardige bezetting. De Amerikaanse sopraan Victoria Hanson staat hem bij in één van zijn twee werken.

 

woensdag 30 maart 2005 om 20u.

DIRK MOELANTS (B) - viola da gamba


Bij een viola da gamba denk je spontaan aan oude muziek. Dirk Moelants bewijst dat het ook anders kan. Hij stimuleert komponisten om werken voor dit instrument te maken en breidt de mogelijkheden uit door elektronika te gebruiken. Op dit koncert krijg je een staalkaart voorgeschoteld van de recente Amerikaanse oogst aan viola da gamba stukken.

 

Donderdag 17 maart 2005 om 19u.

<M&M>ensemble te gast bij het STUK


Om 19u15 geven Mattias Parent en Godfried-Willem Raes een inleidende lezing voor Matrix en om 20u volgt het koncert. Dit alles gaat door in de Ensemblezaal van het STUK, Naamsestraat 96.

 

Zaterdag 2 april 2005 om 20u.

Natural Plastic (VS/PL)


Gebaren, beelden en geluiden. Met deze eenvoudige ingrediënten wil het duo Amy Knoles en Marek Choloniewski het publiek zowel intellektueel als sensueel raken. Elektronische perkussie, sensoren en synthesizers zorgen er voor dat hun idee?n ook effektief te horen en te zien zijn op het podium. De performance is een spel met verwachtingspatronen.
(meer info in het volgende LogosBlad)

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent.