index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kijkje...kiekje     kolofon

 

Koncertkalender
oktober

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Zondag 10 oktober 2004 om 15u.
Extern koncert: Happy new ears festival
Fabriekspand Woon- en Zorg - BUDA eiland,Dam 5 8500 Kortrijk

Muziekdoos performance


De muziekdozen van Moniek Darge zijn niet alleen mooi om naar te kijken, deze miniaturen brengen ook fascinerende klanken voort.
Moniek Darge tovert deze geluidsdozen met jabbertalk één voor één tot leven. Deze keer komen daar nog de strijkersklanken van Barbara Buchowiec én de zelfgemaakte instrumenten van Horst Rickels bij.

 

dinsdag 12 oktober 2004 om 20u.

Duo Vertigo (NL/AUS)


Twee jonge slagwerkers die met veel verve nieuwe muziek brengen. Ze zijn voortdurend op zoek zijn naar komponisten die voor hen nieuw werk willen schrijven en een publiek dat al deze geestrift kan smaken. Dit Australisch-Nederlands duo laat je alle mogelijke hoekjes en kantjes van de slagwerkinstrumenten horen in werk van Frederic Rzewski (VS), Vinko Globokar en Vanessa Lann (VS).

 

dinsdag 19 oktober 2004 om 20u.

<M&M>ensemble


Een <M&M> koncert zonder premières kan natuurlijk niet. Voor dit koncert zijn er nieuwe stukken gepland van o.a. Kris De Baerdemacker, Barbara Buchowiec en Godfried-Willem Raes. De muziekautomaten die de voorbije maanden gebouwd werden - de automatische hurdy-gurdy, het trompetorgelregister en de allernieuwste akkordeon, <Ake> staan extra in de schijnwerpers.

 

dinsdag 26 oktober 2004 om 20u.

Max Eastley (UK)


De Brit Max Eastley maakt heel delikate klankinstallaties die de natuurkrachten als de wind, de zee of de zon gebruiken. Op dit koncert bespeelt hij zelfgemaakte instrumenten en verwerkt hij opnames van zijn twee recente expedities naar de Noordpool.

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent.