index     kalender     koncertberichten     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
juni

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 8 juni 2004 om 20u.

Kristof Lauwers


Deze elektronikatovenaar weet als geen ander te goochelen met bits en bytes én verrassende klanken! Een trits werken waarin traditionele instrumenten en digitale technologie hand in hand gaan geven je een idee van de output van deze jonge komponist. Naast komputers en muziekrobots zijn dus ook muzikanten van vlees en bloed van de partij, Laura Maes, Elke Soenens, Matthias Troffaes, Dirk Moelants, Moniek Darge, Thomas Smetryns, Maja Jantar en Jelle Meander.

 

Dinsdag 15 juni 2004 om 20u.

Barbara Buchowiec


Met dit koncert geven we u een fijn staaltje van het kunnen van komponiste Barbara Buchowiec. Een virtuoos piano-solowerk, een passionele maar abstrakte tango voor twee altviolen of "ZipenZap" voor een orkest van 7 muziekautomaten.. het zijn maar enkele voorbeelden van haar gevarieerde produktie. Deze werken laten je zeker niet onberoerd!
Uitvoerders en solisten zijn: Frederic Croene, Dominica Eyckmans, Manuela Bucher, Stefaan Smagghe, Ludmila Garashchuk, e.a.!

 

Dinsdag 22 juni 2004 om 20u.

Heather O'Donnell - piano


Charles Ives blijft met zijn individualistische en non-konformistische muziek andere komponisten inspireren. De gedreven Amerikaanse pianiste Heather O'Donnell zocht en vond verschillende komponisten die gloednieuwe werken wilden maken ter gelegenheid van het 50ste jaar sinds de dood van deze Amerikaanse experimentele komponist. Naast enkele "eeuwig jonge" stukken van Ives dus ook Belgische premieres van niemand minder dan Frederic Rzewski (US), Michael Finnissy (UK), James Tenney (US) en Walter Zimmerman (D).

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent.