inhoud   kalender   koncertberichten   polen   kolofon

 

Koncertkalender
september

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

dinsdag 9 september 2003 om 20u.

<M&M> Ensemble


Het Logos M&M ensemble is een echt 21ste-eeuwse verschijnsel: veel interaktieve technologie en muzikanten die zowel komponisten, uitvoerders als technici zijn.
Komponisten en musici als Moniek Darge, Kristof Lauwers, Godfried-Willem Raes en de danseres Emilie De Vlam gaan in dit koncert opnieuw een spannende dialoog aan met de 18 muziekrobots van het M&M ensemble.
De gloednieuwe Sousafoon robot, <SO>, is uiteraard ook van de partij.
De produktie staat onder leiding van Godfried-Willem Raes.

 

donderdag 18 september 2003 om 20u.

Reinhold Friedl (D) - piano


Reinhold Friedl is een pianovirtuoos die zich bezighoudt met wat achter de toetsen ligt. Als geen ander specialiseert hij zich in het spel in de snaren van de vleugepiano. Met allerlei technieken doet hij de vreemdste pianoklanken ontstaan. Op dit koncert laat hij horen dat voor deze "inside piano" ondertussen al een heus repertorium bestaat. Komponisten als Helmut Lachenmann, Henry Cowell en Phill Niblock passeren de revue.

 

dinsdag 23 september 2003 om 20u.

Ensemble Integrales


In zijn tienjarig bestaan heeft het Duitse Ensemble Intégrales de nodige faam verworven als ensemble voor hedendaagse muziek. Zijn experimentele nieuwsgierigheid is een inspiratiebron voor jonge komponisten. Voor de eerste maal treedt dit ensemble op in België. Dit met een programma dat uitsluitend gewijd is aan jonge Europese komponisten met een fascinatie voor elektronika. Jonge talenten als Netochka Nezvanova, Yannis Kyriakides, Donnacha Dennehy en Burkhard Friedrich komen aan bod.