inhoud   irak   kalender   koncertberichten   newfoundland   een kiekje   kolofon

 

Koncertkalender
februari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 4 februari 2003 om 20u

Daan Vandewalle (B)


Pianist Daan Vandewalle heeft een voorkeur voor avontuurlijke Amerikaanse werken. Nadat hij de voorbije jaren verraste met werk van Charles Ives en Frederic Rzewski, werpt hij zich nu met zijn gekende entoeziasme op het indrukwekkende “Inner Cities” van Alvin Curran. Een nieuwe sonate van de raadselachtige komponist Chris Newman en een reeks kortere werken van de jonge Gentenaar Thomas Smetryns zorgen voor de nodige afwisseling.

 

donderdag 13 februari 2003 om 20u

<M&M> Ensemble


Robots die muziek maken? Deze technologie kan je enkel aan het werk zien tijdens de maandelijkse hightech geluidsexperimenten bij Stichting Logos. Op deze koncerten treden levende muzikanten en komputer gestuurde muziekautomaten met elkaar in dialoog. Het ensemble staat onder leiding van “muziekmaker” dr. Godfried-Willem Raes.

 

maandag 17 februari 2003 om 20u

Hugh Davies (UK)


Hugh Davies is al 30 jaren aktief als muzikant en instrumentbouwer. Deze vroegere assistent van Karlheinz Stockhausen bouwt kleine elektro-akoestische instrumenten met eenvoudig materiaal. Daarnaast is hij ook aktief als komponist, onderzoeker, uitvoerder van elektronische muziek en bouwer van installaties. Op dit koncert speelt hij oud en nieuw werk voor zelfgemaakte instrumenten.

 

donderdag 27 februari 2003 om 20u

Champ d' Action


Vorig jaar maakte Champ d’Action bij Logos een diepe indruk door de ijzersterke vertolking van werk van Michael Maierhof. Deze komponist schrijft rauwe en weerbarstige muziek zonder enige franje. Champ d’Action werkte het voorbije jaar met hem samen en presenteert nu drie recente komposities van zijn hand. Deze muziek wordt geplaatst tegenover nieuwe komposities van de Japanse komponist Yuji Takahashi.