Mattias Parent (1982) studeerde musicologie aan de KU Leuven en aan de Humboldt Universität en de Technische Universität in Berlijn (Erasmus). Hij volgde vervolgens een algemene lerarenopleiding geschiedenis, kunst en muziek aan dezelfde Leuvense universiteit.

Mattias is zakelijk leider van Stichting Logos. Daarnaast geeft hij ook workshops rond de bouw van experimentele instrumenten en werkt hij mee in de ateliers aan de verschillende projecten en installaties van Stichting Logos. Hij was reeds een overtuigd DIY-er van voor hij het woord kende en is gefascineerd door alles wat geluid maakt.

Aan de muziekacademie van Ronse en Gentbrugge studeerde Mattias accordeon en als autodidact tokkelt hij graag op verschillende snaarinstrumenten.

Bij Logos staat hij ook in voor de lichtregie bij de concerten in de Tetraeder. In de pause, tref je hem ook aan achter de bar...

Momenteel worden deze taken overgenomen en coördineert Mattias in het kader van een cultureel-erfgoedproject een onderzoek rond het catalogiseren en documenteren van de collectie experimentele instrumenten van Stichting Logos.

Last updated on 2019-09-06